Tänk att det hela tiden dyker upp nya konstigheter i vår bransch, utbyte till Säkerhetsdörr.

Lås från Mottura är utmärkt bra, vi var de första som lanserade det i våra dörrar i Sverige tidigt 2000-tal. Sedan har flera gjort samma sak, OK inget  problem med det bara det att vi nu hör att varumärket missbrukas av mindre seriösa aktörer.

Ett exempel: Dörrar levereras med Motturas tillhållarlås, där det inte följer något kort för att kopiera nycklar. Nyckelämnen köps in från öst där sedan vilken låssmed som helst kan fräsa kopior. Det senaste vi hört att nu är att flera inbrott skett med hjälp av kopierade nycklar på vift. Det värsta jag hört på länge är från Kungsholmen. Där har dörrar från Baltikum installerats och kopior av nycklar behållits / beställts av installatörerna …. som sedan funnit vägar till folk i inbrottsbranschen. Så vi varnar för att lita på en dörr är säker bara för att den har ett lås från Mottura. Det finns mer att tänka på:

  1. Kontrollera är säljande företag har certifikat på produkten, och certifikat på låstypen de använder.
  2. Lita aldrig på tillhållarlås utan kopieringsskyddade nycklar och nyckelkort.
  3. Välj alltid cylinderlås med kopieringsskyddade nycklar och medföljande nyckelkort.
  4. Välj inte dörrar med Assa-cylindrar från Baltikum eller Polen. Assa har kopieringsskyddade cylindrar tillverkade i Sverige. Cylindrar från öststaterna är inte skyddade i Sverige.  

Nu vill vi inte peka ut någon eller några, många av kollegorna har helt ”rent mjöl i påsen”. med inte alla

Känner du på dig att du kan har en dörr med dessa problem, kontakta oss eller din seriösa låssmed – det går att byta lås och få nya nycklar.