Hej och Hå.

Då var det höst igen, 11 grader i morse 3/9, brr.

Tid för att blicka framåt mot höst och vinter, ett av de större ämnena i vår planering är förstås den svaga kronan. Vi tillverkar ju våra dörrar i Italien och  kostnaderna för det har vi i EUR förstås.

Viss prisjustering måste vi därför göra, så våra redan tämligen dyra dörrar blir ännu något dyrare. Och jämfört med kollegorna blir skillnaden ytterligare lite större.

Timingen är dock på vår sida vad gäller produkter, vi har nyligen presenterat vår ”bantade” version Woodsteel WS 3 som är mer i samma prisläge som våra konkurrenters, se mer på woodsteel.se. Forfarande 44 dB ljudreduktion, brandklass EI1 30, gastät Sa och Sm förstås. Fortfarande klass 7-lås från Mottura och klass 6-cylindrar från Mottura. Fritt val av mönster och färger.

Skillnaden mot Torterolo då? Begränsningar i mått, bara Svenska standardmått och pulverlackerad stålkarm i ett stycke (ej 2-karmsystem med bruten köldbrygga). Och så säkerhetsklassen, till vidare endast tillgänglig i den lägre klassen RC 3. Där ligger den stora stora skillnaden.

Vi har slutat hoppas på kronans revansch och planerar för ständigt låg värdering. Men vi är övertygade om att produkternas egenskaper fortfarande håller konkurrenskraften trots ett högre pris. Och så Woodsteel WS 3 …, vi känner oss väl förberedda inför hösten och vintern.

Er tillgivne Thomas