Riktig kul att rapportera att Italienska marknaden har tagit sig bra, liksom f ö många av våra exportmarknader.
Valet blev ju ungefär som vanligt, ingen klar inriktning eller resultat. Precis som vanligt. Men precis som vanligt i Italien är det just ingen som direkt bryr sig.

Däremot hör vi ju att ekonomin är på bättringsvägen och det märks både på förfrågningar och på orderingången från Italienska byggare och företagets agenter.
Nya marknader söks i Afrika, där vissa framgånger gjorts i Nigeria bl a. Längre bort som Taiwan har bra fart, där har agenten till och med lagt upp lager av de mest exklusiva dörrarna med design Pininfarina.

I Sverige ökar försäljningen också men i vårt fall handlar det mycket om den ökade brottsligheten, framför allt alla dessa inbrott i bostäder. Stockholm ligger klart i topp av vår försäljning liksom antalet inbrott gör det. Men på senare tid har vi också sett ett ökad intresse från andra städer, förfrågningar strömmar in från Göteborg och Malmö/Lund bl a.

När vi nu går in i vårsäsongen är orderböckerna fulla till långt in i sensommaren, det är framför allt installationskapacitet det handlar om. Men det är ju trevliga bekymmer vi har att tackla.

Snart dax att få i båten och ta ut sommarbilen. Utanför mitt fönster strömmar smältvattnet och sträcker jag på mig ser att ån Tidan som med massa strömmande vatten fyller på Vänern. Isen ligger än i Mariestadsviken men bör väl bara vara en tidsfråga nu. Välkommen till vackra Mariestad i sommar, en fika eller en öl på någon av våra fina uteserveringar hägrar. Kommer du förbi, slå en signal så kan du också få tillfälle att se och känna på några av våra dörrvarianter på vårt kontor

Er tillgivne / Thomas