Välkommen till min blogg. Här kommer med ojämna mellan rum att redovisas olika tankar efter ett långt liv i dörrbranschen. Mycket har hänt sedan 1972 då jag fick de första inblickarna denna bransch.

Generellt kan man säga att allteftersom har det blivit allt bättre. Jag tänker då främst på olika regler och standarder som genom åren förbättrats och blivit mer konkurrensneutrala.

Jag ryser ännu vid tanken på hur det såg ut långt in på 80-talet. Smaka gärna på ordet ”Statens Planverk” som på den tiden hade att utfärda diverse godkännanden för allt möjligt, bl a typgodkännande för klassade dörrar. Redan då kändes otäcka vibbar från en annan värld, Statens Planverk skulle styra över vad som skulle tillverkas, hur det skulle se, vem ska göra vad med mera.

Tankarna går ju till hur nära vi ju var att vid denna tid gick mot ett system med politiskt styrda 5- årsplaner enligt känt mönster.

När vi idag brottas med olika institut och certifieringsorgan som Sitac, Kiwa Swedcert, SP med flera är det bra att minnas och komma ihåg, att även om allt nu inte heller är perfekt, så är det väldigt mycket bättre nu än på 70- och 80-talen.

Jag kommer återvända i denna blogg till olika händelser. Nästa gång ska jag försöka komma ihåg hur det gick till när vi på HS-Dörren (nuvarande Daloc Trädörrar) lyckades får igenom våra godkännanden för brand och ljud på 80-talet.

För tips och annat ser jag fram mot samtal till 0709 170584 eller mejl till thomas@torteroloere.se

/ Thomas