Hej alla ni som känner mig vet att jag gillar hundar.

Mitt stora fritidsintresse är hundar. För egen del som instruktör är nu kurserna avslutade för i höst. Och tur är väl det, mer och göra på jobbet än vad vi har nu var det länge sedan vi hade.

På tal om hundar och inbrottsskydd: För några år sedan promenerade min hustru och jag i de gamla vackra kvarteren i Prästö på Själland dit vi tagit oss med motorcykel. På en grind in till baksidan av ett hus satt en skylt med texten (i översättning):

”På denna gård finns hund. Vid närkontakt, ligg stilla på mage, skydda ansiktet och invänta hjälp”

Skulle inte tro att någon läskunnig med onda avsikter skulle gå in där. Det kommer mig också att tänka ”tidigt larm”, att varna i tid. Vi har just tagit fram en tjut-grej som man kan koppla till befintligt larm också. En sensor i låset känner av om någon bryter och skickar en signal till en siren i lägenheten. Så slippar men i alla fall att dörren blir allvarligt skadad även om de inte skulle komma in ändå.

Sen är det också så att man bör se till att där det finns dörrar från Torterolo & Re ska ovälkomna kunna se det tidigt, t ex genom information i porten och då strunta i den fastigheten, förhoppningsvis samma effekt som hundvarningen i Prästö

Er tillgivne Thomas