VILKA MODELLER AV SÄKERHETSDÖRRAR PASSAR MIG OCH MIN FASTIGHET?

Säkerhetsdörrar i äldre fastigheter som anpassas helt efter de befintliga dörrarna kräver större kunskap och erfarenhet, än enkla dörrar i standardutförande. Vår specialitet är just att tillverka och installera säkerhetsdörrar där kunder tvekar att byta, då tron att dörrarna inte går att efterlikna.

I 30-tals hus där stilen i regel är ganska enkel vid första anblicken, men även här ser man många gånger tydliga spår av arkitektens ursprungliga tanke. Träslag som långsamt växande valnöt eller ek med hög densitet är inte ovanligt.
Vid nyproduktion och modernare hus är man inte bunden till en redan etablerad dörrmiljö. Många av våra modeller och ytor är ritade och designade av kända arkitekter och designers, däribland Pininfarina.


De tekniska specifikationerna

Välja de rätta tekniska specifikationerna är viktig för att investeringen ska bli lyckad. Alla våra modeller är certifierade och typgodkända i säkerhetsklass 4 enligt inbrottsstandarden SS-EN1627, brandklassade EI2 30 och ljudreduktionen 44dB. En fullt utvecklad säkerhetsdörr innebär kompromisslös kvalité. Detaljer som kullagrade gångjärn, två-karmssystem som gör dörren fullt justerbar även efter installation, öppningsspärr och helgalvaniserad stålstomme är bara några exempel på där kvalitén står i fokus. Byta dörrar fler gånger vore en kostsam historia. Rådet är således att satsa på kvalité som håller måttet även för framtiden.


Träslag, färg och speciallösningar

Ek är inte bara ek. Blå kulör är inte bara blå färg. Rätt material är en viktig faktor för att skapa rätt dörrmiljö.
Ek kan t.ex. vara massivt, kryssfaner, knivskuren faner, svarvat faner och laserat i olika nyanser.
Många gånger hittar och ser vi detaljer som kunder inte reflekterat över. Det är inte ovanligt att man efter ett besök i ett äldre trapphus från 1880-1900 ser att en renovering skett under 1915-1920 där man byggt igen ljusinsläpp vid sidan om dörren eller ännu oftare, i dörrbladet.
Många vill återställa till original, men vet inte hur det faktiskt såg ut då fastigheten uppfördes. Ett tips kan vara att söka hos Stockholms stadsmuseém


Daniel Ericsson

Projektledare Torterolo & Re

VILKEN MODELL?

Här finner ni våra olika kategorier av säkerhetsdörrar. Lägenhetsdörr, ytterdörr eller entréport?

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGAR

Ska er bostadsrättsförening byta dörrar? Här finner ni information kring upphandling och installation som angår just er.

ARKITEKTER & BYGGFÖRETAG

Ståldörrar klädda med äkta trä för nyproduktion och renovering av befintliga fastigheter. Välkomna in att inspireras inför era nya projekt.

SVERIGES SÄKRASTE DÖRR ÄR ITALIENSK

Vilka behov och krav just ni har på en säkerhetsdörr är högst individuellt, men ni kan vara förvissade om att vi gör allt för att överträffa era förväntningar.

Redan i standardutförandet är dörren väl utrustad och helt kompromisslös mellan säkerhet och design. Oavsett om det gäller leverans av en dörr eller en hel fastighet kan ni vara förvissade om att dörrar från Torterolo & Re är av yppersta kvalité. Varje dörr är för oss ett eget projekt och 1000-tals dörrar har hittat hem i vårt avlånga land.

ANPASSA SÄKERHETSDÖRREN SÅ DEN PASSAR JUST DIG

Hus från sent 1800-tal i klassisk ny renässans eller modernt utformat?
Vi anpassar dörrarna för att elegant passa in i trapphusets befintliga eller nya miljö. Starkaste intrycket gör inte helt oväntat säkerhetsdörrarna när de ses i sin helhet på plats, tillsammans med övriga detaljer i huset.

FÅ ETT KOSTNADSFÖRSLAG