Säkerhetsdörr från Woodsteel säkerhetsdörrar

En säkerhetsdörr är en dörr som är konstruerad och tillverkad för att förhindra inbrott, men den ger även viss skydd mot brand och oönskat ljud. Woodsteel levererar både standarddörrar och mer exklusiva säkerhetsdörrar från Torterolo&Re. Vi tar ansvar från tillverkning till installation.

Prisförfrågan

Vilken säkerhetsdörr?

Här finner ni våra olika kategorier av säkerhetsdörrar. Lägenhetsdörr, ytterdörr eller entréport?

Bostadsrättsföreningar BRF

Ska er bostadsrättsförening byta dörrar? Här finner ni information kring upphandling och installation som angår just er.

Arkitekter & byggföretag

Ståldörrar klädda med äkta trä för nyproduktion och renovering av befintliga fastigheter. Inspireras inför nya projekt.

Säkerhetsdörrar som efterliknar befintliga dörrar

Säkerhetsdörrar i äldre fastigheter, även sekelskifte, som anpassas helt efter de befintliga dörrarna kräver större kunskap och erfarenhet, än enkla dörrar i standardutförande.

Vår specialitet är just att tillverka och installera säkerhetsdörrar där kunder tvekar att byta, då i tron att de befintliga dörrarna inte går att efterlikna.

I 30-tals hus är stilen i regel ganska enkel vid första anblicken, men även här ser man många gånger tydliga spår av arkitektens ursprungliga tanke. Träslag som långsamt växande valnöt eller ek med hög densitet är inte ovanligt.

Vid nyproduktion och modernare hus är man inte bunden till en redan etablerad dörrmiljö. Många av våra modeller och ytor är ritade och designade av kända arkitekter och designers, däribland Pininfarina.

Torterolo & Re säkerhetsdörr

Säkerhetsdörrar från Woodsteel kombinerar tidsenlig design och säkerhet. Vår specialitet är skräddarsydda och exklusiva dörrar.

I videon berättar Daniel Ericsson om olika slags säkerhetsdörrar från Woodsteel och Torterolo & Re. Om du hellre vill läsa vad Daniel berättar kan du klicka på läs mer nedan.

Daniel Ericsson berättar om Woodsteel och Torterolo & Re säkerhetsdörrar

Hej och välkommen till Woodsteel och Torterolo & Re säkerhetsdörrar.

Jag heter Daniel Ericsson.

Vi har levererat säkerhetsdörrar till fastigheter sedan 2001. Mestadels till bostadsrättsföreningar och byggare, men även till privatpersoner.

Vi levererar framför allt exklusiva dörrar med höga tekniska krav, sedan kan de se ut på lite olika sätt designmässigt. Men i grunden är alla våra dörrar av yttersta kvalitet när det kommer till de tekniska egenskaperna.

Du kanske söker efter en dörr som ser ut som den här dörren (dörren till höger) med en äkta träpanel, 7 millimeter tjock ek som kan styras helt med din telefon.

Du kan ge ut digitala nycklar, som du vill.

Du kanske har en sekelsskiftesfastighet, där du funderar på att byta till en säkerhetsdörr men är osäker på om man kan göra en som ser ut som originaldörren.

Just den här dörren, en förlaga till exempel från 1890 och är väldigt typiskt för den tiden. Med alla fina tekniska egenskaperna.

Med säkerhetsklass 4, den högre säkerhetsklassen, med; brandskydd, ljudtäthet, och brandgastäthet som en av marknadens bästa tekniska egenskaper.

Dörrarna går att helt anpassa efter dina val och dina tycken. Så är du intresserad av en lite bättre säkerhetsdörr med hög kvalitet som kan skräddarsys efter dina önskemål, så är du hjärtligt välkommen att kontakta oss.

Hej då!

Woodsteel Säkerhetsdörrar Stockholm

Välkommen till vårt showroom, där du kan se och känna på våra säkerhetsdörrar, i Stockholm.

Säljkontor/Showroom
Idungatan 1A
SE-113 45 Stockholm
Tel. (+46) 08 410 460 20

Rätt säkerhetsdörr för varje önskemål och krav

Skräddarsydda
lägenhetsdörr

Säkerhetsdörr med en stomme av galvaniserat stål och en yta av äkta trä, förenar säkerhet med design, och representerar den moderna säkerhetsdörren. Special är standard och du bestämmer hur din din entré ska utformas.

Lägenhetsdörr ws3

Lägenhetsdörr
standard med val

En svenskdesignad säkerhetsdörr som stänger ute ljud, brand och tjuven. Vårt utbud av standarddörrar för lägenheter ger dig möjligheter till flera val. Du väljer färg och material, samt beslag så att dörren anpassas efter önskemål och behov.

Hos oss hittar du säkra ytterdörrar som lämpar sig bra som inbrottsäker villadörr, altandörr, balkongdörr eller loftgångsdörr.

Dessa dörrar är särskilt anpassade för att klara tuffare klimat utomhus.

Entréport med äkta träyta och högsta säkerhet. Vi erbjuder skräddarsydda säkerhetsdörrar för entréportar som kan fås som kopia av den befintliga entrén. En entré som öppnas enkelt med kodlås eller kodbricka med högsta säkerhetsklass.

De tekniska specifikationerna för säkerhetsdörrar

Välja de rätta tekniska specifikationerna är viktig för att investeringen ska bli lyckad. Alla våra modeller från Torterolo & Re är certifierade och typgodkända i säkerhetsklass 4 enligt inbrottsstandarden SS-EN1627, brandklassade EI2 30 och ljudreduktionen 44dB. En fullt utvecklad säkerhetsdörr innebär kompromisslös kvalité.

Detaljer som kullagrade gångjärn, två-karmssystem som gör dörren fullt justerbar även efter installation, öppningsspärr och helgalvaniserad stålstomme är bara några exempel på där kvalitén står i fokus. Att byta dörrar fler gånger vore en kostsam historia.

Det självklara rådet är att satsa på kvalité som håller måttet även för framtiden.

Säkerhetsdörrens träslag, färg och speciallösningar

Ek är inte bara ek. Blå kulör är inte bara blå färg. Rätt material är en viktig faktor för att skapa rätt dörrmiljö. Ek kan t.ex. vara massivt, kryssfaner, knivskuren faner, svarvat faner och laserat i olika nyanser.

Många gånger hittar och ser vi detaljer som kunder inte reflekterat över. Det är inte ovanligt att man efter ett besök i ett äldre trapphus från 1880-1900 ser att en renovering skett under 1915-1920 där man byggt igen ljusinsläpp vid sidan om dörren eller ännu oftare, i dörrbladet.

Många vill återställa till original, men vet inte hur det faktiskt såg ut då fastigheten uppfördes. Ett tips i detta fall kan vara att söka hos Stockholms stadsmuseém eller i arkiv.


Daniel Ericsson

Projektledare Torterolo & Re

Säkerhetsdörrar i trapphus

Så säger våra kunder

Detta är ett urval av våra kunder, tyvärr fick alla inte plats.

Brf Sjömannen 7

Årets Bostadsrättsförening 2012

”Vi valde dörrar med Italiensk valnöt i vårt 30-talshus och alla är mycket nöjda med resultatet”

Brf Trumslagaren nr 11

”Vi studerade marknaden noga vad gäller säkerhetsdörrar till vår fastighet och valet föll på Torterolo & Re. Vi är nöjda över förväntningar och rekommenderar Torterolo & Re som leverantör av säkerhetsdörrar”

Brf Furiren 6

”Vi ville att dörrarna skulle se ut som de gamla. Vi har dubbeldörrar med glasruta över dörrarna och vi berättade vad vi ville ha. Kan ni göra detta, frågade vi. Svart blev ja och ser man före- och efterbilderna förstår man att Tortrolo kan dörrar.”

Brf Poseidon 2

”Vi såg att trappuppgången bredvid oss (Kungsportsavenyn 45) hade satt in dessa dörrar. Vi valde högsta säkerhetsklassen och massiv ekyta. Alla i huset är jättenöjda med installatörer, montörer och ja, alla vi haft kontakt med på Torterolo.”

Jan Berggren, Fastighetsägare

”Har aldrig sett något liknande, helt fantastiskt. Till ett nybygge valde jag exklusiva seriens DREAM, designad av Pininfarina. Det var riktigt dyrt, men jag trodde set skulle vara ännu dyrare…”

Brf Ångslupen 

”Vårt hus byggdes år 2000, dörrarna var i klass 3 (säkerh