SPEGELDÖRRAR & MÖNSTRADE DÖRRAR

Spegeldörrar, mönstrade dörrar, är vanliga i äldre fastigheter i Sverige och finns mer eller mindre i alla städer med hus byggda innan år 1940. De flesta fastigheter innan år 1890 är dessvärre rivna, men några står stolta kvar. Under perioder mellan åren 1890-1940 skedde arkitektoniska förändringar med inspirationer och influenser från många länder. Bl.a. hade Frankrike, Tyskland och Italien stor inverkan på våra inhemska arkitekter. Stilar kommer och går och en del beställare av nyproducerade hus väljer spegeldörrar, intressant.
Önskar ni att vi utgår från era befintliga dörrar i fastigheten brukar vi göra kopior av dess detaljer. Har ni inga spegeldörrar idag, men önskar detta, kan vi bistå er att ta fram ett förslag som passar in i fastighetens miljö.

Spegeldörrar, mönstrade dörrar

SPEGELDÖRRAR I TRÄ

Vi har tillverkat tiotusentals unika speglade säkerhetsdörrar i varierande träslag. Det vanligaste träslaget i våra Svenska städer är ek, i olika lasyrer och nyanser. Vanligast tillverkar vi frontpanelerna helt massiva, uppbyggda i olika sektioner, men även faner och korsfaner är förekommande. Foder runt om dörren är ofta profilerade i samma träslag som dörren både för in- och utsidan, men ibland bara utsidan. Utbudet av referensobjekt är stort och önskar ni se våra speglade säkerhetsdörrar är ni välkomna att kontakta oss.

MÅLADE SPEGELDÖRRAR

Målning finns i många olika variationer: Täckmåla, ådringsmåla och stöppla är vanligt förekommande tekniker. Materialet frontpanelen är tillverkad av varierar beroende på vilket utseende man vill uppnå och var säkerhetsdörren ska installeras. För att resultatet av håller samma kvalité som dörrkonstruktionen använder vi bara de bästa materialen. Alla dekorationsmålningar som ådrings- och stöpplingsmålningar görs av oss utvalda konstnärer, specialiserade på sitt område.