ALLA VÅRA SÄKERHETSDÖRRAR HAR EN STOMME AV STÅL

För oss är special standard. Träyta för in- och utsidan av en stålkonstruktion är för oss en självklarhet. När det gäller målade säkerhetsdörrar målar vi frontpanelerna så ingen ”stålkänsla” ska äga rum. Det är viktigt att inte frontpanelerna limmas fast mot stålkonstruktionen så panelen kan röra sig. Frontpanelen ligger mot stålstommen och hålls på plats av skenor i dörren och kantlister. Skulle man få en skada i eller på panelen kan denna med lätthet bytas då den inte är limmad mot stålet.

Kontakta oss för ytterligare information. Visste du att vi erbjuder skräddarsydda dörrar? Många av våra kunder önskar en säkerhetsdörr som utformats likt den befintliga dörren, fastän nu som inbrottssäker dörr.

Slät yta

Slät yta

Slät yta

Speglad yta

Slät yta

Pardörrar

SÄKERHETSDÖRRAR MED SLÄT FRONTPANEL

Vi använder många olika träslag och då faner på 7 mm tjock skiva. De vanligaste träslagen är ek, mahogny, valnöt och björk. Mer exklusiva val som Italiensk valnöt, zebraträ eller wengé förekommer också.

Givetvis är de flesta träslag odlade för att spara vår miljö. Önskas mer information är ni välkomna att kontakta oss, så berättar vi mer.

SLÄTA YTOR

Spegeldörrar, mönstrade dörrar

SPEGELDÖRRAR I TRÄ

Vi har tillverkat tiotusentals unika speglade säkerhetsdörrar i varierande träslag. Det vanligaste träslaget i våra Svenska städer är ek, i olika lasyrer och nyanser. Vanligast tillverkar vi frontpanelerna helt massiva, uppbyggda i olika sektioner, men även faner och korsfaner är förekommande. Foder runt om dörren är ofta profilerade i samma träslag som dörren både för in- och utsidan, men ibland bara utsidan.

Spegeldörrar, mönstrade dörrar, är vanliga i äldre fastigheter i Sverige och finns mer eller mindre i alla städer med hus byggda innan år 1940. De flesta fastigheter innan år 1890 är dessvärre rivna, men några står stolta kvar. Under perioder mellan åren 1890-1940 skedde arkitektoniska förändringar med inspirationer och influenser från många länder.

Önskar ni att vi utgår från era befintliga dörrar i fastigheten brukar vi göra kopior av dess detaljer. Har ni inga spegeldörrar idag, men önskar detta, kan vi bistå er att ta fram ett förslag som passar in i fastighetens miljö.

MÅLADE SPEGELDÖRRAR

Målning finns i många olika variationer: Täckmåla, ådringsmåla och stöppla är vanligt förekommande tekniker. Materialet frontpanelen är tillverkad av varierar beroende på vilket utseende man vill uppnå och var säkerhetsdörren ska installeras. För att resultatet av håller samma kvalité som dörrkonstruktionen använder vi bara de bästa materialen. Alla dekorationsmålningar som ådrings- och stöpplingsmålningar görs av oss utvalda konstnärer, specialiserade på sitt område.

MÖNSTRADE YTOR